Chapewerken naar STS-normen

Wij voeren allerhande chapewerken in Desselgem en omstreken uit. Gewone chape, Duremit chape, sneldrogende chape en vloeichape: het behoort allemaal tot onze mogelijkheden. Bovendien plaatsen wij ook thermische en akoestische isolatie en PUR-isolatie. Voor alle chapewerken en isolatie in uw nieuwbouw- of renovatieproject kunt u dus een beroep doen op één gespecialiseerde aannemer.

Chape naar STS-normen

Bij Kristof Vervaeck Chapewerken wordt alle chape gemaakt naar STS-normen met behulp van een computergestuurde machine. Voor de verschillende niveaus van chape wordt er bovendien gebruik gemaakt van lasers. Alle chape wordt machinaal gepolijst, zodat deze rechtstreeks afgewerkt kan worden met een vloerbedekking naar keuze.

Hechtende chape

Hierbij wordt de dekvloer rechtstreeks op de draagvloer aangebracht. U kunt op deze dekvloer alle traditionele vloerbedekking laten plaatsen. Hechtende chape wordt steeds afgewerkt met een uitzettingsvoeg langs de muurzijde.

Niet-hechtende chape

Hierbij wordt de dekvloer gescheiden van de draagvloer door middel van een scheidingsmiddel, zoals polyethyleenfolie. Niet-hechtende chape wordt bij voorkeur gewapend en leent zich uitstekend om opstijgend vocht tegen te houden. Met name wanneer u een parketvloer wenst te leggen is deze soort chape een interessante oplossing. 

Zwevende chape

Hierbij wordt de dekvloer op een samendrukbare isolatielaag geplaatst. Deze isolatie kan zowel thermische als akoestische eigenschappen hebben. De dekvloer kan bepaalde bewegingen ondergaan en wordt steeds bewapend. Met name in appartementsgebouwen en kelders en boven doorritten of op volle betonplaten is deze vorm van chape interessant.

Chape voor vloerverwarming

Hierbij wordt de dekvloer aangebracht op de onderliggende vloerverwarmingselementen. Deze verwarmingselementen rusten dan weer op een isolatielaag. Deze vorm van chape vereist een bewapeningsnet, uitzettingsvoegen en een dispersieproduct dat de warmte goed geleidt.

Chape als onderlaag

Hierbij worden lagen chape aangebracht tussen de draagvloer en de uiteindelijke dekvloer. Met name voor het opvullen van ruimtes tussen leidingen is deze vorm van chape een veelgebruikte toepassing.

Hellingchape

Hierbij worden lagen chape aangebracht op platte daken of onder helling, waardoor regenwater afgevoerd kan worden. Het is mogelijk om deze chape ook nog te voorzien van een isolatielaag, alvorens ze verder af te werken met een waterdichte laag.

Vrijblijvende offerte

Bij Kristof Vervaeck Chapewerken kunt u terecht tot een straal van 70 kilometer rond Desselgem en Waregem. Vraag gerust meer informatie of een vrijblijvende offerte voor chape- en isolatiewerken of bekijk onderstaande fotoreportage zodat u zich alvast een beeld kunt vormen van onze mogelijkheden.